La esencia de Sant Lluc a través de los dibujos

Del 15 de enero y hasta el 28 de febrero se expone en el Círculo Artístico de Sant Lluc una muestra de 23 piezas de los fundadores y socios más destacados del centro artístico. Son dibujos muy característicos, de trazo fino y volúmenes muy logrados, realizados por maestros como el arquitecto modernista Joan Rubió i Bellver, el intelectual y polifacético artista catalán Alexandre de Riquer, el dibujante y pintor Francesc Sardà, los hermanos Llimona y el pintor y escultor catalano-uruguayo Joaquim Torres García.
Así pues, en esta muestra, que lleva por título “Maestros antiguos. Del XIX al XX, dibujo en Sant Lluc”, además de valorar la estética propia de la época, los visitantes podrán conocer las líneas que han guiado el pensamiento de Sant Lluc como institución y como lugar privilegiado de reflexión artística.
L´exposició presenta dibuixos de socis dels primers anys de Sant Lluc -des dels germans Llimona fins a Joan Miró- que van deixar una petjada important dins de l´entitat i en la cultura plàstica catalana. La seva significativa empremta és la que permet definir-los com a Mestres antics, portadors d´una saviesa amb arrels profundes.Les 23 peces exposades fan visibles aquesta qualitat a través del domini del traç i d´una construcció reeixida dels volums, i, alhora, revelen aspectes d´una elaborada concepció de l´art. El conjunt de les obres permet descobrir, més enllà de l´estètica individual, unes línies guia del pensament de Sant Lluc com a institució que va sumar les idees i aspiracions de diferents artistes, i que va constituir un lloc privilegiat de reflexió artística. Aquest ideari col·lectiu s´articula en els apartats de l´exposició: el dibuix del cos com a estudi fonamental per definir l´obra final; un moralisme que permetia determinades excepcions; la convivència d´una ètica conservadora i una estètica moderna, i la realització de grans encàrrecs amb una voluntat de compromís.Comissària: Barbara Marchi

Array

Escribe tu opinión

Debes estar conectado para escribir una opinión.

¿Informar esto?

Enviar a un amigo

Enviar consulta

Reclamar Punto

¿Cuál es el proceso de reclamo?