Fútbol y danza se unen en el TNC

El coreógrafo Cesc Gelabert presenta la unión de dos de los principales lenguajes no verbales de nuestra cultura -el fútbol y la danza- y así establecer un diálogo entre la capacidad expresiva y la naturaleza poética de estas manifestaciones escénicas.
Foot-ball es la ocasión de ver un equipo de bailarines que juegan a decodificar coreográficamente algunas de las mejores jugadas del FC Barcelona.
:Amb:Daniel CorralesLluç FruitosVirginia GimenoAna HierroLorena nogalLuis PedrazaAlberto PinedaSegons Pasolini, el futbol és un llenguatge en el qual els jugadors escriuen els signes amb el seu cos i els espectadors els desxifren. Així, des del moment en què els signes del futbol deixen de ser purament instrumentals per esdevenir expressius, es pot considerar que aquest llenguatge presenta diferents categories estètiques, igual que els conceptes de prosa o poesia permeten classificar la llengua verbal. I en aquest sistema de signes hi ha moments exclusivament poètics, com ara els gols o els driblatges, perquè són sempre pertorbacions del codi, igual que també ho és la paraula poètica. La hibridació de llengües –anglès i català– que formen el títol d´aquest espectacle serveix al coreògraf Cesc Gelabert per presentar una hibridació de dos dels principals llenguatges no verbals de la nostra cultura –el futbol i la dansa– i així establir un diàleg entre la capacitat expressiva i la naturalesa poètica d´aquestes manifestacions escèniques. Foot-ball és l´ocasió de veure un equip de ballarins que juguen a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del Futbol Club Barcelona, recreades documentalment per la mirada del cineasta Isaki Lacuesta.

Array

Escribe tu opinión

Debes estar conectado para escribir una opinión.

¿Informar esto?

Enviar a un amigo

Enviar consulta

Reclamar Punto

¿Cuál es el proceso de reclamo?