En la piel de la abuela

La Sala Fénix estrena este viernes la obra , interpretada únicamente por la actriz Alba Valldaura y basada en las mujeres de edad avanzada que han vivido de primera mano todos los cambios históricos y políticos del siglo XX.
La representación empieza con el personaje de la abuela sentado en una mecedora, que, poco a poco, va recordando pasajes de su vida: la infancia, la guerra civil, la posguerra y la transición española.
De i amb: Alba Valldaura Ajudants de dirección: Jordi Dueso/ Susana Borderia/ Jazmin OlaveDisseny d´Il·luminació: Joan GranéDisseny de so: Arnau VidalMaterial gràfic (fotografies): Xavi Buxeda / Marta BalaguerEscenografia: Alba Valldaura/ Jordi ViñasProducció: Xavi Buxeda/ Jordi DuesoArgument: Com som de resistents els humans, així ho demostren aquestes dones que encara viuen, desprès de gairebé un segle d´existència. Les dones que van viure la il·lusió d´un estat Republicà, que en poc temps es va convertir en una guerra civil, on amics, germans i cosins es barallaven entre sí.Una guerra on l´horror, la repressió i l´infortuni acaben guanyant.Una postguerra marcada per la fam, la por i la incultura. I finalment una vellesa en solitud o en una residència amb una pensió mísera. Amb ganes d´acabar la vida perquè ja no es vol donar més feina als fills.Elles allà consumint-se a poc a poc, vivint hores, dies i mesos eterns, sense adonar-se que els nets, l´escolten i n´aprenen coses per un cordó umbilical invisible.Un dia els nets s´aixequen contents perquè poden dir: avui la meva viaha fet cent anys!

Array

Escribe tu opinión

Debes estar conectado para escribir una opinión.

¿Informar esto?

Enviar a un amigo

Enviar consulta

Reclamar Punto

¿Cuál es el proceso de reclamo?