El rey Lear llega al teatro Lliure

El teatro Lliure estreno uno de los grandes montajes teatrales de la temporada. Bajo la dirección de Lluís Pasqual y con Nuria Espert sobre el escenario llega , una de las grandes obras de William Shakespeare.
El montaje cuenta con un reparto de lujo donde, además de Nuria Espert, también están en el escenario destacados actores y actrices del teatro catalán como Julio Manrique, Jordi Bosch, David Selvas, Aleix Albareda, Laura Conejero y Ramon Madaula, entre otros.
Núria Espert és Lear dirigida per Lluís Pasqual. Qui, si no, podria alçar-se fent el rei de Shakespeare més terrible i fascinant de tots? Si amb l’amor n’hi hagués prou… Algú ha escrit que El rei Lear és la versió no religiosa, és a dir humana, de la suma del llibre de les Lamentacions de Jeremies i el llibre de Job, que llegim a la Bíblia. Cada vegada que, com a espectadors, acompanyem les desventures del vell rei, ens emocionem i se’ns encongeix el cor davant de la misèria i la grandesa que poden habitar al mateix temps les nostres ànimes. Grandesa i misèria de l’art, en aquest cas del teatre, que ens fa sensibles davant d’una representació i insensibles a les mateixes escenes que la vida ens mostra diàriament de tant a prop que en podem sentir fins l’olor de marcit. Acostumats a viure envoltats de tòpics i de llocs comuns que amaguen les realitats més concretes i palpables de la nostra existència, aquesta catedral del teatre i de la poesia ens col·loca al davant d’una veritat difícil d’acceptar, però tan certa com terrible: l’amor és un motor, potser el motor de la nostra vida, i sense ell seríem eixorcs, orfes. És cert. Però l’amor no fa desaparèixer… intèrpretsJordi Boixaderas Kent / Jordi Bosch Gloucester / Laura Conejero Regan / Núria Espert Lear / Míriam Iscla Goneril / Teresa Lozano bufó / Julio Manrique Edgard / David Selvas Edmund / resta de repartiment en curs traducció de l’anglès Joan Sellent / vestuari Alejandro Andújar / il·luminació Pascal Mérat ajudant de direcció Leo Castaldi producció Teatre Lliure espectacle en català sobretítulat en castellà i anglès el dissabte a les 21h. a partir del 24/01 23/01 funció accessible amb sobretítols per a persones amb discapacitat auditiva i audiodescripció per a persones amb discapacitat visual 25/01 col·loqui amb la companyia després de la funció

Array

Escribe tu opinión

Debes estar conectado para escribir una opinión.

¿Informar esto?

Enviar a un amigo

Enviar consulta

Reclamar Punto

¿Cuál es el proceso de reclamo?