En Català, Llegim I Parlem

La Teranyina se situa a la ciutat de Feixes (nom imaginari que l'autor fa servir per referir-se aTerrassa) en el marc implícit de laSetmana Tràgica. La trama es centra en les intrigues familiars per aconseguir el poder sobre una empresatèxtil.

El propietari de la fàbrica, Julià Rigau, inicia una comanda que pot reportar grans beneficis, però que alhora és molt arriscada: la confecció de roba per als uniformes militars dels soldats que han d'anar a la campanya delMarroc. L'ambició de l'amo passarà per davant de les pressions populars, totalment contràries al conflicte bèl·lic. La mort del seu germà, de tarannà més just, li facilitarà les coses. Però la divulgació del nou encàrrec de la fàbrica enrarirà els ànims a la ciutat, i serà el detonant d'un conflicte que es viurà amb hostilitat i dramatisme. L'enfrontament entre fabricants i proletaris és la base de la novel·la.

Els recents esdeveniments històrics fan que la burgesia es senti traïda per l'actitud de l'industrial, i la pau social es veu amenaçada per la contraposició d'interessos. A més, la germana del protagonista, juntament amb el seu marit, volen enfonsar en Julià Rigau i aprofiten la seva impopularitat per deixar-lo en evidència davant el Consell d'Administració i prendre el control de l'empresa.Paral·lelament, també els treballadors s'organitzen i conspiren per afavorir els seus propis interessos, totalment oposats als dels amos.

Array

Escribe tu opinión

Debes estar conectado para escribir una opinión.

¿Informar esto?

Enviar a un amigo

Enviar consulta

Reclamar Punto

¿Cuál es el proceso de reclamo?